Aula d’Agricologia, Benidoleig

Espai  multifuncional de 40 m2 executat amb bales de palla i canya comuna. Febrer-Març 2016

Benidoleig 01

L’edificació es creada a partir d’una volta apuntada de bales palla nervada amb canya comuna i amb una envoltant orgànica materialitzada també amb canya de riu (Arundo donax L.). Es tracta d’un sistema experimental del que no coneixem precedents.

Benidoleig 02

Fruït del primer treball entre les cooperatives de bioconstrucció Okambuva i Econstrucció i promogut per el col·lectiu d’agricultura ecològica i educació ambiental Agricologia. Neix de la necessitat de crear un aula de la natura integrada dins de l’horta de forma respectuosa i ecològica.

Per a la qual construcció s’organitzà un taller multidisciplinar de 3 setmanes on participaren més de 40 persones de tot arreu. Aquest taller constà de tres mòduls distingits on es treballà la construcció amb bales de palla, la construcció d’estructures de canya i els revestiments i acabats. Palla, canya i terra!

Sobrecimentacions realitzades amb gabions de pedra en sec sobre les que descansa una volta apuntada de 4m d’altura de bales de palla adovellades executada sobre una cimbra de nervis de canya.

Aquesta volta cobreix un àrea de 5 x 5m que, mitjançant una cobertura de formes orgàniques amb voladissos i tancaments d’entramats de canya comuna, augmenta la superfície útil de la construcció fins uns 40 m2.

C:Documents and SettingsMarcMis documentosCanyesBenidoleig1

La volta i l’estructura de canya exposada fou protegida amb revestiments de terra y/o calç segons la necessitat del material i l’exposició a la intempèrie.

Finalment, una coberta vegetal cobreix la major part de l’estructura. Mitjançant una manta retenidora s’han creat unes butxaques que serviran de macetes per a aquesta horta tridimensional.

13220823_10153869946943451_3216967294066225621_n

Disseny i direcció: Econstrucció i Okambuva   Execució:  Econstrucció, Okambuva, participants del curs multidisciplinar de Bioconstrucció, voluntaris i espontanis  Promoció: Agricologia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s