Curs de Bioconstrucció d’Estructures de Canya

Es desenvoluparà a Ontinyent. Del 16 al 28 de febrer. [96 hores] Inclòs en les Jornades de Sobirania Constructiva, on també hi haurà els tallers de: Aprofitament de recursos locals, plantes invasores i biodiversitat. Treball cooperatiu i dinamització de grups. Resolució de conflictes.

cartell ontinyent QUE TRACTAREM AL CURS?

L’objectiu del curs es la formació a nivell teòric i pràctic en totes les fases de l’execució de les estructures, completant la construcció de tres mòduls en el periode de 12 dies que durarà el taller.

La canya com a material de construcció. Sistema de recol·lecció, cicles naturals, influència de la lluna en la durabilitat. Classificació segon calibre. Propietats mecàniques de la canya comuna (arundo donax); resistència a tracció, comprensió i flexió segons segment. Durabilitat i resiliència.

Metodologia per a la confecció d’arcs estructurals de canya mitjançant feixos resistents executats amb plantilla. Introducció al disseny d’espais formats per estructures orgàniques. Geometries més recurrents. Resolució de detalls constructius. Cimentacions, estructura, etc.

La corda, nusos mes comuns en la construcció amb canya, cabdells, materials i procedència.

PDF Informació Curs ontinyent  Incripció en www.ontinyent.es 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s