Hotel Les Rotes, Dènia

Ombrall orgànic en els jardins de l’hotel Les Rotes de Dénia. 30 m2. Any 2014

Dènia 00

BocetsPPP

Proper a l’Hotel Les Rotes, ens trobem amb  la platgeta de Les Arenetes, anomenada així per ser l’única reserva d’arena a la zona de Les Rotes. Aquesta forma part de la Reserva Marina del Cap de San Antoni per la gran quantitat de vida marina que alberga i protegeix amb les seues tranquil·les aigües.

Les arenetes

Una porció de paisatge on es combinen el blau  turquesa del mar, els ocres de les arenes amb el roig intens de les roques, esculpides per les ones, que fan de suport al mantell de verda vegetació de litoral mediterrani que descendeix implacable des del Parc Natural del Montgó.

Entre aquestes capritxoses escultures de pedra  trobem un xicotet abric format per dues grans arcades que, des de el seu interior, ens emmarquen el Mediterrani. És aquest equilibri entre formes, natura, textures  i contrastos el que ha servit d’excusa i inspiració per concebre aquesta pèrgola orgànica que, d’alguna manera, intenta abastar amb la seua arquitectura l’essència d’aquest entorn.

Dènia 02

Dènia 04.1

Dos grans arcades materialitzades amb canya comuna, recobertes amb canyís tradicional, donen suport a una coberta a un aigua executada amb senill de marjal.

Una punta lateral aconsegueix descentralitzar l’estructura, focalitzant la seua atenció a la placeta central i assenyala la seva homòloga de fusta i senill situada a uns 10 metres.

PLanta

El conjunt crea un acollidor espai cobert d’uns 30 metres quadrats, amb la seva major obertura orientada al sud-est que, espera donar  refugi del sol estiuenc.

Dènia 06.1

Dènia 05

Dènia 10 Dènia 09 Dènia 07 Dènia 01.1

Ací teniu el time-lapse del muntatge i acabats de l’ombrall:

Equip: Marc Fuster, Josu Millet, Lluís Contreras, Alfred Català. Col.laboradors: Integrants de Terra i Canya, Docents i alumnes del CEM Julia Paterna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: