Espai Agricologia. Benidoleig, Alacant.

Espai obert multifuncional de 60 m2. Pensat per a realitzar activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible.

Posta de dracsEs tracta d’una instal·lació feta de forma col·lectiva amb materials locals, principalment canya com a element estructural i terra com a recobriment.

interior

La idea sorgeix de la unió de diversos col·lectius, Agricologia (promotor del projecte), agriculturaecologicadenia.com, La Plataforma d’Aturats de Paterna i Econstruccíó (disseny i gestió) apostant per un canvi de model econòmic i social més sostenible. El projecte es va iniciar amb un curs de formació en bioconstrucció realitzat el desembre passat. Posteriorment s’ha anat executant mitjançant voluntariats amb veïns de Benidoleig i de les comarques.

Ha sigut un treball desinteressant de molta gent durant més de 5 mesos on s’ha experimentat amb tècniques tradicionals de forma avantguardista. S’ha creat un espai de referència, el punt de trobada necessària per continuar amb aquesta espenta.

interior proporcions

L’espai està conformat per arcs construïts amb canya comú del riu Girona, on s’ha fet un treball de neteja de la ribera de forma respectuosa. Les bases son de pedra seca sobre el terreny (cota 0), la coberta esta executada amb la tècnica del canyís de forma tradicional,  revocat de fang, calç i palla. Materials tots biodegradables i del voltant. Un forma de crear sense recursos econòmics i minimitzant la petjada ecològica.

exterior

 

 

façana nord

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s