Recepció de visitants. Garden centre Eivissa.

Proposta d’estructura orgànica destinada a centre de visites dels nous vivers  emplaçats a les afores de la ciutat d’Eivissa. Illes Balears. Construcció a realitzar amb canya comú i argiles.

Es proposa la instal·lació d’una pèrgola de recepció per un gran centre de jardineria en Eivissa. Ha de ser vistosa, com ho són les             flors que abunden en aquest tipus d’activitat. A més, s’executarà amb materials naturals com és la canya comú que sutilment es recobrirà amb fang integrant-se com un element vegetal més, predominant la canya per a captar l’atenció dels clients.

És per això que s’ha dissenyat observant allò més vistós que l’entorn vegetal ens ofereix i que l’activitat del viver ofereix als seus clients: les flors. Aquestes son transcendentals en la reproducció de les plantes, originen fruïts i llavors. Però necessiten d’altres éssers vius que les ajuden: els insectes pol·linitzadors. Per això són vistoses; els seus colors, formes i aromes atrauen a nombrosos insectes que a canvi de pol·len o nèctar transporten el material genètic de flor en flor. No obstant, no totes les flors intercanvien algun material amb els insectes, hi ha un gènere de flors que han aconseguit canviar la seua morfologia i atraure a insectes com a reclam per a la seua reproducció. Es tracta del gènere Ophrys de la família de les Orquidàcies. Part de la flor d’aquestes recorda a la femella d’una espècie heminòpters (les abelles) en color, aspecte, pilositat i olor. Amb la qual cosa el mascle al ser atret per la flor tracta de copular amb ella i la flor es garanteix la seua pol·linització evitant així produir sucres per a intercanviar. Es considera de les flors més evolucionades.
Morfològicament les flors d’aquest gènere només tenen un eix de simetria i presenta pètals molt vistosos vorejant part d’aquesta “femella abella”. Hi ha molta diversitat de colors i formes dels pètals entre les espècies d’aquest gènere. En concret ens hem fixat en la Ophrys balearica, o borinot com popularment es coneix aquesta planta, ja que és la única orquídia endèmica de les Illes Balears. Disposa d’un label, que és la part més semblant a l’abella, vorejat de tres sèpals amb una similitud en conjunt a la d’un ocell.

D’aquesta manera obtindríem un element vistos per als potencials clients que circulen per les immediacions. A més serà un lloc útil com a rebedor i per a establir contacte amb la clientela baix una sobra agradable. L’espai quedaria obert però protegit amb distints graus de permeabilitat de l’ombra. Les zones d’ombra permeable serien un bon lloc de relació informal i de primera recepció, per això es disposarien cap a fora del recinte. La permeabilitat a la llum s’aconseguiria deixant la superfície de canyís vista, sense acabat exterior. D’altra banda, recobrint amb fang però quedant vista el canyís des de l’interior, es quedaria un lloc de contacte més pròxim o formal on es podria disposar una taula amb cadires per a millor comoditat dels clients. Com que el disseny s’ha pensat com a espai obert, es adaptable a nombrosos usos, articulant-se diverses eixides o accessos al voltant d’un nucli central cobert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s